Mikrotik Setup Issues...

Εδώ αναφερόμαστε σε προβλήματα που αφορούν το δίκτυο
User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1053
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Mikrotik Setup Issues...

Post by neoplan » Thu Dec 13, 2007 1:08 am

Δοκίμασα στο PC που ετοιμαζω για την ταράτσα να περάσω το Μικροτικ σε μνήμη Compact Flash 128 αλλά παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα.
Ξεκινάω boot από το cd επιλέγω τι θέλω να εγκαταστήσω κτλ κτλ και μου λέει οτι όλα τα δεδομένα θα σβηστούν επιλέγω ναι και ξεκινάει τη διαδικασία. Αρχικά κάνει Creating Partition που διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα και μετά Formating Disc. Έλα όμως που δε λέει να τελειώσει αυτό το format........
Την πρώτη φορά το άφησα κανα μισάωρο αλλα επειδή μου φάνηκε πολύ του έκανα επανεκίνηση και το άφησα ενα τρίωρο!! Φόρμαρε... φόρμαρε... φόρμαρε... αλλά δεν έλεγε να τελειώσει. Εν τω μεταξύ στο bios τον διάβαζε κανονικά το CF. Δοκιμάζω να βάλω το adaptoraki σε άλλο pc αλλά εκεί δεν το διάβαζε καν. Τεσπά, βάζω στο ταρατσοpc ένα παλιό δίσκο που είχα 10giga και κάνω σε αυτόν εγκατάσταση για να δω πόση ώρα θα πάρει. Ξεκινάει τσακ μπαμ φορμάτ μέσα σε 1 λεπτό και τσίου τσίου εγκαταστάθηκε το μικροτικ και έτρεχε κανονικά... :roll:
Άρα το πρόβλημα βρίσκετε ή στι μνήμη flash ή στο adaptoraki ή στη μητρική. Θα μου πεις γιατί δε βάζεις το σκληρό να κάνεις δουλειά σου. Πρώτον είναι παλιός και ώρες ώρες παίζει παιχνίδια και δεύτερον θέλω όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση.
Καμιά ιδέα κανείς γιαυτό το αιώνιο format????????

p.s. sf1n μονο και μου πούλησες σάπιο ανταπτορα.... θα σου κάνω μεγάλη ζημιά :twisted: :twisted: :twisted:
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 » Thu Dec 13, 2007 2:07 am

Έχω κ άλλον πέρνα να στον δώσω να δοκιμάσεις..ρέυμα φαντάζομαι του έδωσες...αν και με τον άλλον σου κάνει τα ίδια πέτα τη CF σε κανα χαντάκι.

User avatar
panoulix
Pentium IV
Posts: 1044
Joined: Thu May 17, 2007 2:53 am
PWMN Wind ID: 137
Location: Patra (most of the time)
Contact:

Post by panoulix » Thu Dec 13, 2007 2:10 am

p.s. sf1n μονο και μου πούλησες σάπιο ανταπτορα.... θα σου κάνω μεγάλη ζημιά
Χάρισε του τρυπημένες καπότες, αν κι έχω την εντύπωση ότι είναι από μόνος του το χάπι της επόμενης μέρας, οπότε άδικος ο κόπος! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα, μαλλον για την CF το βλέπω το πρόβλημα κι όχι για τον αντάπτορα.
Your mind is twisted. How can I resist it?

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1053
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Post by neoplan » Thu Dec 13, 2007 9:35 am

sf1n4k1 wrote:..ρέυμα φαντάζομαι του έδωσες...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Πως θα ήταν η ζωή άραγε χωρίς το sf1n..........
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 » Thu Dec 13, 2007 9:58 am

djneoplan wrote:
sf1n4k1 wrote:..ρέυμα φαντάζομαι του έδωσες...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Πως θα ήταν η ζωή άραγε χωρίς το sf1n..........
Νέοι...

User avatar
panoulix
Pentium IV
Posts: 1044
Joined: Thu May 17, 2007 2:53 am
PWMN Wind ID: 137
Location: Patra (most of the time)
Contact:

Post by panoulix » Thu Dec 13, 2007 10:26 am

axaxaxaxaxax Ρε Neoplan, ντροπή ρε! Δείξε στον παλιό ότι δεν ξέρεις μόνο CS :lol: :lol: :lol:
Your mind is twisted. How can I resist it?

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1053
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Post by neoplan » Thu Dec 13, 2007 10:26 am

Που να πάρω χαμπάρι ρε??? Το ledaki του power το κόκκινο ήταν αναμένο άρα υπέθεσα οτι απο ρεύμα είμαστε κομπλέ. Τεσπά.....

edit: με πρόλαβες ρε πάνο. ο παλιός θες να πεις οτι δε νιώθει να παίξει cs...
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 » Thu Dec 13, 2007 10:42 am

panoulix wrote:axaxaxaxaxax Ρε Neoplan, ντροπή ρε! Δείξε στον παλιό ότι δεν ξέρεις μόνο CS :lol: :lol: :lol:
Ποιος ξέρει CS ? XAXAAXAX

User avatar
Itmy
AMD Athlon
Posts: 866
Joined: Thu Mar 08, 2007 12:17 am
PWMN Wind ID: 108
Location: Itmy Territory
Contact:

Post by Itmy » Thu Dec 13, 2007 10:07 pm

prpei na ruthmiseis sto bios ekei pou vlepei to disko. Mou fainetai i cf den paizei me LBA kati tetoio... o grigoris tha kserei.
Death to all Fanatics

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1053
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Post by neoplan » Thu Dec 13, 2007 10:50 pm

Εντάξει το βρήκα. Δεν είχα βάλει το ρεύμα. Τώρα είναι περασμένο και κομπλέ!

Ένα άλλο θεματάκι που προέκυψε είναι αν μπορώ να δω τη θερμοκρασία του pc στην ταράτσα (όπως στο bios) remotely. Κανεις καμια ιδέα? Αν και πιστεύω οτι είναι ψιλοδύσκολο. :roll:
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 923
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Post by grigoris » Thu Dec 13, 2007 11:00 pm

djneoplan wrote:Εντάξει το βρήκα. Δεν είχα βάλει το ρεύμα. Τώρα είναι περασμένο και κομπλέ!

Ένα άλλο θεματάκι που προέκυψε είναι αν μπορώ να δω τη θερμοκρασία του pc στην ταράτσα (όπως στο bios) remotely. Κανεις καμια ιδέα? Αν και πιστεύω οτι είναι ψιλοδύσκολο. :roll:
ποια θερμοκρασια θελεις να βλεπεις? γενικως μεσα στο κουτι ή της cpu?

User avatar
panoulix
Pentium IV
Posts: 1044
Joined: Thu May 17, 2007 2:53 am
PWMN Wind ID: 137
Location: Patra (most of the time)
Contact:

Post by panoulix » Thu Dec 13, 2007 11:01 pm

Αν έχεις εύκολη πρόσβαση στην ταράτσα και μπορείς να τραβήξεις δεύτρο καλώδιο UTP, μπορείς να βάλεις 1-4 σένσορες και na τους πάς στο PC σου σε FAN controller που να μετρά αντίστοιχα 1-4 θερμοκρασίες.

Καφρίλα βέβαια, όμως είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό.
Your mind is twisted. How can I resist it?

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1053
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Post by neoplan » Fri Dec 14, 2007 8:24 am

Εννοώ τις θερμοκρασίες που λέει και στο bios δλδ της CPU και της motherboard. Σκεύτηκα και εγώ να βάλω κανα θερμόμετρο μέσα και να τραβήξω utp δεύτερο αλλά δεν λέει.
Κάθε μητρική σχεδόν έχει και ένα προγραμματάκι στο cd της που είναι κυρίως για overclocking και ταυτόχρονα λέει θερμοκρασίες στο σύστημα και στο CPU και στροφές στους ανεμιστήρες. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ στο PC στην ταράτσα που τρέχει Μικροτικ. Δεν είμαι σίγουρος άμα γίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Post by sf1n4k1 » Fri Dec 14, 2007 9:11 am

Εγώ έψαχνα κάτι τετοιο για να βλέπω voltage..ειδικά για το solar θα μπορούσα να δω πόσο χρόνο έχει..αλλά όσο έψαξα και στο awmn με απογοήτευσαν :P Βρήκα ένα ups monitor αλλά δε το έχω setarei.

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 923
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Post by grigoris » Fri Dec 14, 2007 10:01 am

djneoplan wrote:Εννοώ τις θερμοκρασίες που λέει και στο bios δλδ της CPU και της motherboard. Σκεύτηκα και εγώ να βάλω κανα θερμόμετρο μέσα και να τραβήξω utp δεύτερο αλλά δεν λέει.
Κάθε μητρική σχεδόν έχει και ένα προγραμματάκι στο cd της που είναι κυρίως για overclocking και ταυτόχρονα λέει θερμοκρασίες στο σύστημα και στο CPU και στροφές στους ανεμιστήρες. Κάτι τέτοιο θέλω να κάνω και εγώ στο PC στην ταράτσα που τρέχει Μικροτικ. Δεν είμαι σίγουρος άμα γίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
ναι, εχει ενα προγραμματακι για WINDOWS!
Αυτο που εχω κανει ειναι να στειλω αλλα 2 UTP στο ταρατσοpc και μεσα απο αυτα να περναω VGA,keyboard,POWER button και POWER led.
Ετσι εχω πληρη ελεγχο και δε χρειαζεται να κατεβαζω το pc κατω καθε φορα που γινεται κατι..
Τωρα γιατι δε λεει να περασεις δευτερο (και τριτο) UTP δεν ξερω..

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests