pwmn.net_xhaos (#212)

Συζήτηση για τους κόμβους κορμού του PWMN
xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Fri May 10, 2013 2:30 pm

βρήκα λίγο χρόνο και είπα να ενημερώσω την κοινότητα τι γίνεται με τον κόμβο που έχω στα ψιλά αλώνια (#212).

αυτή τη στιγμή έχω bb συνδέσεις με τους εξής:

1. WIMES-tom111-evinochori (#1030) ο οποίος είναι τερματικός μέχρι στιγμής
2. pwmn.net_jester (#182) με τον οποίο είμαι συνδεδεμένος στο AP στα 2ghz για οποτε είναι σε λειτουργία. βέβαια με χάλια σήμα γιατί η κεραία του είναι μια grid που μου έχει γυρισμένη την πλάτη.
3. pwmn.net_Thea (#72) με τον συγκεκριμένο τώρα βγαίνει το link. δυστυχώς λόγο γύρω πολυκατοικιών δεν έχω οπτική με κανέναν άλλο από Πάτρα. ελπιζω σύντομα να ολοκληρωθούν οι ρυθμίσεις (να μου δώσει ip και να ρυθμιστεί το bgp). στις πρώτες δυο μέρες λειτουργίας του φαίνεται να είναι σταθερό και γρήγορο.

εφόσον γίνει η σύνδεση με Θέα, γιατί ο jester πιο πολύ χρόνο περνά εκτός λειτουργίας παρά σε λειτουργία, θα σηκώσω και ένα AP το οποίο θα καλύπτει πλατεία και τριών ναυάρχων.

tsatasos
Intel 80286
Posts: 128
Joined: Mon Oct 18, 2010 3:56 pm
PWMN Wind ID: 724
Location: Άνω Γλυφάδα - Μεσολόγγι

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by tsatasos » Fri May 10, 2013 2:54 pm

Έτσι Παντελή, προχώρα.

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Fri May 10, 2013 3:11 pm

το κακό με thea είναι ότι έχω κουμπώσει στο bb που έχει με τον eco. είμαι σίγουρος ότι όταν το διαβάσει αυτό ο Γρηγόρης θα βγάλει φλήκτενες. ελπιζω να δουλέψει το bb και να μπορέσει να βάλει άλλη κεραία προς εμένα. πολύ καλό θα ήταν αν παίξει αυτό, να δοκιμάσουμε και άλλο bb από thea με τον κόμβο στον Άραξο.

User avatar
Itmy
AMD Athlon
Posts: 883
Joined: Thu Mar 08, 2007 12:17 am
PWMN Wind ID: 108
Location: Itmy Territory
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by Itmy » Fri May 10, 2013 3:39 pm

Ωραίος!
Παίζει να βγάζεις καλύτερο λινκ από ότι ο eco. Από όσο ξέρω το λινκ με Θέα είναι ψιλο-σάπιο (ούτε moufoTV δεν περνάει).
Death to all Fanatics

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Fri May 10, 2013 6:11 pm

ping speed απο το mtik βγαζει Average 18.5 Mbps

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Sun May 12, 2013 3:11 pm

η σύνδεση με thea βγήκε και λειτουργεί κανονικά. σύντομα θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα σε άλλη κεραία από πλευράς thea.

User avatar
Itmy
AMD Athlon
Posts: 883
Joined: Thu Mar 08, 2007 12:17 am
PWMN Wind ID: 108
Location: Itmy Territory
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by Itmy » Sun May 12, 2013 3:25 pm

Ωραία! Καλορίζικο! Άντε να παίξει καλά ο κόμβος σου γιατί απο εκείνη τη μεριά δεν υπάρχει ίχνος pwmn.
Death to all Fanatics

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1056
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by neoplan » Sun May 12, 2013 5:00 pm

Ωραίος!
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Mon May 13, 2013 9:40 am

ερώτηση: το routing με τους συνδεδεμένους κόμβους τρέχει με bgp. όμως αν έχω πάνω από ένα mtik τα οποία εξυπηρετούν διαφορετικά link, στο παράδειγμα μου έχω ένα για τον tom και jester και άλλο ένα για τον thea. το εσωτερικό μου routing (στο lan μου δηλαδή) το κάνω πάλι με bgp (έτσι το έχω τώρα, όπου έχω βάλει στο κάθε router peer με όλα τα υπόλοιπα router) ή θα ήταν πιο σωστό να το κάνω με OSPF; νομίζω το mixed θα είναι πιο σωστό, με μοναδικό πρόβλημα ότι αν βγει εκτός το κεντρικό router τότε θα βγουν εκτός όλα. βεβαία αυτό δεν είναι και τόσο πρόβλημα γιατί έχει uptime πάνω από 3 χρονια τώρα το openwrt μου.

User avatar
freelan
386
Posts: 195
Joined: Fri Jan 30, 2009 9:25 pm
PWMN Wind ID: 447

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by freelan » Mon May 13, 2013 11:38 am

Στις περιπτωσεις που χρησιμοποιουμε πανω απο δυο RB ενας ενδικνυομενος τροπος ειναι η συνδεσμολογια μεταξυ τους (ολα πανω σε ενα switch) και bgp με κοινο AS σε ολα.
Ο τροπος αυτος ειναι αξιοπιστος απλος και δοκιμασμενος χωρις προβληματα (υπαρχει κομβος στο awmn με 10 RB συνδεδεμενα ετσι).

Νομιζω οτι ο Neoplan εχει ανεβασει σχετικες οδηγιες στο wiki.
Η Υπερηφάνεια Δεν Θέλει Να Χρωστάει Και Ο Εγωισμός Δεν Θέλει Να Πληρώνει - Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό -

tsatasos
Intel 80286
Posts: 128
Joined: Mon Oct 18, 2010 3:56 pm
PWMN Wind ID: 724
Location: Άνω Γλυφάδα - Μεσολόγγι

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by tsatasos » Mon May 13, 2013 3:07 pm

xhaos κάτω στο Μεσολόγγι που έχω 2 rb433ah πάνω σε ένα switch το έχω κάνει με bgp με κοινό as και static routes.

Φτιάχνεις δηλαδή έναν ακόμα peer σε κάθε router (το διπλανό router) και μετά βάζεις στο κάθε router static routes για τα υποδίκτυα των ασύρματων καρτών του διπλανού router.

Στο παρακάτω post τα γράφω αναλυτικά:
https://www.awmn.net/showthread.php?t=3 ... post544310

User avatar
freelan
386
Posts: 195
Joined: Fri Jan 30, 2009 9:25 pm
PWMN Wind ID: 447

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by freelan » Mon May 13, 2013 4:53 pm

Ακομα πιο απλα και χωρις static routes ειναι εαν επιλεξεις το force self στο καταληλο πεδιο του bgp peer και απο τις δυο πλευρες. :o
Η Υπερηφάνεια Δεν Θέλει Να Χρωστάει Και Ο Εγωισμός Δεν Θέλει Να Πληρώνει - Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό -

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Tue May 14, 2013 11:53 am

OK ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

tsatasos
Intel 80286
Posts: 128
Joined: Mon Oct 18, 2010 3:56 pm
PWMN Wind ID: 724
Location: Άνω Γλυφάδα - Μεσολόγγι

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by tsatasos » Thu May 16, 2013 12:55 am

freelan wrote:Ακομα πιο απλα και χωρις static routes ειναι εαν επιλεξεις το force self στο καταληλο πεδιο του bgp peer και απο τις δυο πλευρες. :o
3 ερωτήσεις:

1. Το force-self το ρυθμίζουμε μόνο στον peer που μόλις φτιάξαμε για το δίπλα router ή σε όλα τα peers που έχουμε γενικά στα router μας?

2. Σε περίπτωση που έχουμε για παράδειγμα 3 router, ένα 433 με 3 links, 2 411 με 2 links στις ether2 & ether3 τα οποιά παίζουν με bridge της wifi & της ether κάρτας (έχουμε δώσει /30 ip στις ether2 & 3 του κεντρικού) κ θέλουμε να προσθέσουμε ακόμα ένα 411 (4ο) χωρίς να πειράξουμε το υπόλοιπο setup, μπορούμε να το προσθέσουμε με τον παραπάνω τρόπο με bgp, κοινό as στα 2 router κ force self?

Δηλαδή τα 2 411 να παίζουν με bridge στις ether2 & 3, ενώ το 3ο 411 να παίζει με bgp, κοινό as, force self.

3. Αν έχουμε ένα 433 με 3 links κ ένα groove-2 για AP που πέφτουν πάνω σε ένα switch, πάλι χρειάζεται bgp, κοινό as, force self κ στα 2?

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 933
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by grigoris » Thu May 16, 2013 6:02 am

tsatasos wrote:
freelan wrote:Ακομα πιο απλα και χωρις static routes ειναι εαν επιλεξεις το force self στο καταληλο πεδιο του bgp peer και απο τις δυο πλευρες. :o
3 ερωτήσεις:

1. Το force-self το ρυθμίζουμε μόνο στον peer που μόλις φτιάξαμε για το δίπλα router ή σε όλα τα peers που έχουμε γενικά στα router μας?

2. Σε περίπτωση που έχουμε για παράδειγμα 3 router, ένα 433 με 3 links, 2 411 με 2 links στις ether2 & ether3 τα οποιά παίζουν με bridge της wifi & της ether κάρτας (έχουμε δώσει /30 ip στις ether2 & 3 του κεντρικού) κ θέλουμε να προσθέσουμε ακόμα ένα 411 (4ο) χωρίς να πειράξουμε το υπόλοιπο setup, μπορούμε να το προσθέσουμε με τον παραπάνω τρόπο με bgp, κοινό as στα 2 router κ force self?

Δηλαδή τα 2 411 να παίζουν με bridge στις ether2 & 3, ενώ το 3ο 411 να παίζει με bgp, κοινό as, force self.

3. Αν έχουμε ένα 433 με 3 links κ ένα groove-2 για AP που πέφτουν πάνω σε ένα switch, πάλι χρειάζεται bgp, κοινό as, force self κ στα 2?
το forceself θα μπει αναμεσα στα RB με κοινο AS. πχ αν εχεις 30 RB, αλλα μονο τα δυο απο αυτα εχουν κοινο AS με BB μεταξυ τους, τοτε θα βαλεις 2 φορες forceself, στα peers μεταηυ τους

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests