pwmn.net_xhaos (#212)

Συζήτηση για τους κόμβους κορμού του PWMN
xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Wed May 22, 2013 10:11 pm

τελικά το force self νομίζω πρέπει να πάει μόνο στο κεντρικό RB διαφορετικά δεν κάνει establish.

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1056
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by neoplan » Thu May 23, 2013 8:47 am

Δε νομίζω να επηρεάζει το force self το establish.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Thu May 23, 2013 9:48 am

τελικά έβαλα ένα /30 στο link ανάμεσα τους και δουλεύει.

η χαζομάρα όμως είναι ότι παρότι βλεπω τα Link established, στο κεντρικό RB, δηλαδή αυτό στο οποίο συνδέω το LAN μου, πρέπει να έχω όλα τα ports σε bridge για να μπορώ να δω τα άλλα RB.
Last edited by xhaos on Thu May 23, 2013 10:16 am, edited 1 time in total.

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 933
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by grigoris » Thu May 23, 2013 10:04 am

ουτε αυτο ειναι απαραιτητο. Εχω 4 RB πανω στο ιδιο /26 subnet

User avatar
freelan
386
Posts: 195
Joined: Fri Jan 30, 2009 9:25 pm
PWMN Wind ID: 447

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by freelan » Thu May 23, 2013 1:32 pm

xhaos wrote:τελικά το force self νομίζω πρέπει να πάει μόνο στο κεντρικό RB διαφορετικά δεν κάνει establish.
μην νομιζεις ,το force self μπαινει και απο τις δυο πλευρες και για περισοτερη ευκολια δωσε τους ip απο το ιδιο sudnet οπως εγραψε και ο grigoris και ολα θα ειναι οκ.
Η Υπερηφάνεια Δεν Θέλει Να Χρωστάει Και Ο Εγωισμός Δεν Θέλει Να Πληρώνει - Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό -

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Thu May 23, 2013 3:09 pm

άσχετη ερώτηση, αυτή τη στιγμή έχω δυο gw. το ένα είναι το default που βγαίνει το home lan στο internet (192.168.1.1) και το δεύτερο είναι το mtik που με συνδέει στο pwmn. η ether1 του είναι 192.168.1.2

. στο mtik έχω φτιάξει το nat - masquerade.

στο 192.168.1.1 έχω δώσει static route 10.0.0.0/8 gw 192.168.1.2 και μπορεί και βλέπει όλο το pwmn. στο mtik εχω φτιάξει τα src-nat και dest-nat οποτε όλο το pwmn βλέπει την ip του κυρίου gw (το 192.168.1.1 φαίνεται στο 10.140.15.1). δηλαδή έως εδώ όλα λειτουργούν σωστά.

ερώτηση, σε κάθε άλλο μηχάνημα του lan, αφού εχει default gw 192.168.1.1, κανονικά δεν θα έπρεπε να εφόσον είναι traffic προς 10.0.0.0/8 να το προοθησει αυτόματα στο 192.168.1.2, όπως λέει το static route που έχει;

ρωτώ γιατί στον server δεν μπορώ να κάνω route add για να λύσω έτσι το πρόβλημα μου.
δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή, γιατί ένα router δεν εφαρμόζει το συγκεκριμένο κανόνα του routing table του στην κίνηση που φτάνει σε αυτό από το lan παρά μόνο το εφαρμόζει στην κίνηση που το ίδιο παράγει.

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1056
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by neoplan » Thu May 23, 2013 3:23 pm

Κανονικά θα έπρεπε να δουλεύει.
Δοκίμασε να κάνεις traceroute απο τον server σου στο pwmn για να δεις που κολλάει.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
freelan
386
Posts: 195
Joined: Fri Jan 30, 2009 9:25 pm
PWMN Wind ID: 447

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by freelan » Thu May 23, 2013 3:33 pm

Εαν ειναι εφικτο δοκιμασε να αλλαξεις ip range στο ρουτερ του internet ωστε παντου να εχεις ip απο το class σου.
Η Υπερηφάνεια Δεν Θέλει Να Χρωστάει Και Ο Εγωισμός Δεν Θέλει Να Πληρώνει - Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό -

tsatasos
Intel 80286
Posts: 128
Joined: Mon Oct 18, 2010 3:56 pm
PWMN Wind ID: 724
Location: Άνω Γλυφάδα - Μεσολόγγι

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by tsatasos » Sat May 25, 2013 9:08 am

xhaos βάλε παντού 10αρες IP από το c-class σου.

Έτσ παιδευόμουν κ εγώ στην αρχή με τα 192.168, αλλά τελικά γύρισα παντού σε 10αρες κ όλα κομπλέ.

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 933
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by grigoris » Sat May 25, 2013 4:05 pm

ακριβως τα ιδια με τον τασο και ολα παιζουν ρολοι. και το dsl εχει 10αρα ΙΡ :!:

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Sun May 26, 2013 6:15 pm

τελικά έβαλα το mtik να σηκώνει την dsl μεσώ του pppoe και τα ρύθμισα όλα μια χαρά. και 192,168 τοπικό και όλα μια χαρά.

για να σηκώσω το pwmn guest για τους λοιπούς, τι πρέπει να κάνω; νομίζω οτι αρκεί να βάλω μια συγκεκριμένη ιπ για dns αλλά δεν θυμάμαι πια είναι αυτή που πρέπει.

το μόνο που με σπάει με την υλοποίηση αυτή είναι οτι δεν δέχεται domain names αλλά μόνο static ip. π.χ. ntp servers.

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1056
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by neoplan » Sun May 26, 2013 9:09 pm

Αν εννοείς το moufospot βάζεις για dns 10.140.14.70 & 7.1
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Sun May 26, 2013 9:42 pm

και για εμάς για να έχουμε πρόσβαση στα .pwmn τα ίδια βάζω;

στον αραξο σηκώθηκε το ΑΠ. δυστυχώς η κάρτα που είχα για το ΑΠ πατρα πρέπει να έχει καεί ή να έχει κουφαθεί. όποτε αναβάλετε προς το παρόν το ΑΠ στα ψιλά αλώνια.

xhaos
386
Posts: 225
Joined: Sun Nov 18, 2007 3:17 pm
PWMN Wind ID: 484
Contact:

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by xhaos » Tue May 28, 2013 10:16 pm

άλλη μια ερώτηση, ένα rb κάνει πολύ συχνά reboots. το έχετε συναντήσει το πρόβλημα αυτό; δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω τι το προκαλεί.... στα log δεν βλέπω να έχει τίποτα...

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1056
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_xhaos (#212)

Post by neoplan » Tue May 28, 2013 10:55 pm

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι. Ψάξε καλύτερα στο forum της mikrotik για το συγκεκριμένο board.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests