pwmn.net_aviator

Συζήτηση για τους κόμβους κορμού του PWMN
User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Re: pwmn.net_aviator

Post by sf1n4k1 »

grigoris wrote:sf1n4k1 πως τον κοβεις? θα ανεβει στο δωμα? :mrgreen:
Χλωμό..Δημήτρη πήγαινε αν θες..αλλά χλωμό το βλέπω ν ανεβαίνεις πάνω.

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

Re: pwmn.net_aviator

Post by aviator »

θα κάνω μια προσπάθεια.
Θα περάσω σημερα να πάρω τον routerboard....
φτιαξε αν θέλεις τις ip κτλ, ώστε οταν το βάλω στην θέση του να παίξει

όσο για το σκαρφάλωμα...το μονο που εχω να κάνω ειναι να αλλάξω το nickname από aviator σε tweety..... :lol: και θα τα καταφέρω...
I am a proud member of PWMN

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Re: pwmn.net_aviator

Post by sf1n4k1 »

ip κτλ δε τα ξέρω, το rb είναι στην εργοστασιακή του κατάσταση. Το σηκώνεις AP και κουμπώνει ασύρματα ο γρηγόρης και τα περνάει..και με mactelnet περνάνε αυτά μετά, είτε μέσα απ το link σου είτε απο jester κτλ.

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας

Post by aviator »

Ο κόμβος pwmn.net_aviator καποια στιγμή θα σταματήσει να λειτουργεί προσωρινά, λόγω ....υποβάθμισης σε rb 133. Eπίσης θα σταματήσει προς το παρόν η λειτουργία του AP. Οι ελάχιστοι clients που ειχα (1-2) παρακαλώ να απευθυνθούν σε διπλανά AP.
Οι λόγοι ειναι οικονομία στην κατανάλωση ρευματος του ταρατσο-pc. :(

aviator
I am a proud member of PWMN

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1058
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_aviator

Post by neoplan »

...λόγω υποβάθμισης του router, άρα όλου του κόμβου, άρα του δικτύου.

Καλό θα ήταν να αυξήσεις το cost στα link σου ώστε να μην περνάει traffic από τον κόμβο σου μιας και θα βάλεις το 133. Και αυτό γιατί δε φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι users να περιορίζονται στα όσα mbit (10?) routarei το 133.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
sf1n4k1
Pentium IV
Posts: 2046
Joined: Thu Mar 08, 2007 9:11 am
PWMN Wind ID: 95
Location: Rio

Re: pwmn.net_aviator

Post by sf1n4k1 »

Δε χρειάζεται costs..αφού απο tube δε περνάει προς Γρηγόρη αν θυμάμαι καλά κάτι είναι σάπιο εκεί.

Επίσης ο avi μπορεί να κάνει τράμπα το 433 με το 133 στο Λαμπίρι αν χρειαστεί παραπάνω απο 25mbit.. ;-)

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

Re: pwmn.net_aviator

Post by aviator »

Αγαπητέ neoplan
Αντι να κάνεις κριτικη και υποδειξεις απο το γραφείο σου....αν πραγματικά ενδιαφερεσαι για το δικτυο...γιατι δεν πεταγεσαι μεχρι τον tube να αδιασεις το feeder προς jester απο τα νερα να εχουμε εναλλακτική προς Γρηγορη...?
Και νεο παιδι εισαι και χρονο εχεις. Τι περιμένεις απο εμενα 50 χρονών να σκαρφαλώνω με μια σκαλα της συμφορας στο δωμα ?
I am a proud member of PWMN

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1058
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_aviator

Post by neoplan »

Δε σου ζήτησα να σκαρφαλώσεις πουθενά. Ούτε σου υπέδειξα να κάνεις κάτι για μένα.
Καθόμουν στο γραφειάκι μου και σου είπα να κάνεις κάτι από το δικό σου γραφειάκι που είναι 2 κλικ δουλειά. Αν είχα access θα το έκανα εγώ να σε έβγαζα από τον κόπο.
Και στο ζητάω γιατί δε νομίζω να υπάρχει ένας εδώ που να θέλει να πηγαίνει με 10mbit ενώ θα μπορούσε να περνάει από άλλη διαδρομή με 20.
Λέμε τώρα.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

προβλημα ταχύτητας

Post by aviator »

Καλημέρα.
Οπως γνωρίζετε στο 13.65(ταράτσα Πατρας) υπάρχει ενας 433 και στο 33.65 (ταράτσα Λαμπίρι) ενας 133.
ο 133 ειναι συνδεδεμενος με vpn με το 13.65 της πατρας για να μπορει να έχει internet το οποίο μοιραζεται στους clients στο Λαμπίρι.
Έχω το εξής προβλημα
Οταν κάνω bwtest απο το pc μου στην πάτρα με το 13.65 στέλνω με 20mbps
Απο το 13.65 στέλνω στο 33.65 με 7 mbps
Όμως σπο το pc μου στην Πάτρα στέλνω στο 33.65 με 3 mbps το πολύ.
και αυτή ειναι και η μεγιστη ταχύτητα του internet στο Λαμπίρι....ενω το internet στην Πατρα δεν πεφτει κατω απο 10 mbps σταθερά.
Ξέρετε τι μπορει να φταίει ?
I am a proud member of PWMN

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 938
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Re: pwmn.net_aviator

Post by grigoris »

το 10.140.13 εχει απευθειας link με το 33?

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1058
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_aviator

Post by neoplan »

Αυτά τα bw test μην τα πολυπιστεύεις. Ειδικά στο 133
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

Re: pwmn.net_aviator

Post by aviator »

grigoris wrote:το 10.140.13 εχει απευθειας link με το 33?
τι εννοείς απευθείας link...?
vpn εχει
φανταζομαι οτι δεν ρωτας αν ειναι γειτονικοι κομβοι.....γιατι αποκλειεται ο Γρηγόρης που εχει συνδέσει ολη την Πελοποννησο και τα μισα Ιόνια να μην ξέρει πως παμε από το pwmn.net-aviator (10.140.13.65) στο pwmn.net-aviland (10.140.33.65).
Πάντως για παν ενδεχόμενο σου θυμίζω οτι παμε aviator-pf-eco-alex-neoplan-trikorfo1-trikorfo2-aviland.
neoplan : θεωρώ την απάντησή σου κάπως πρόχειρη.... Να στο θέσω διαφορετικά...
απο το pc μου στην Πάτρα στέλνω στο speedtest.neoplan.pwmn γυρω στα 20 mbps.
Από το pc μου στο Λαμπίρι λαμβάνω απο speedtest.neoplan.pwmn με 10 mbps.
Πως γινεται να εχω inet στο Λαμπίρι το πολυ 3 mbps...?
για βάλε το μυαλό σου λιγο να δουλέψει να με βοηθήσεις.....ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ εισαι.!!!
I am a proud member of PWMN

User avatar
freelan
386
Posts: 195
Joined: Fri Jan 30, 2009 9:25 pm
PWMN Wind ID: 447

Re: pwmn.net_aviator

Post by freelan »

Η εξηγηση ειναι απλη νομιζω καπου υπαρχει bootleneck δλδ καποιο ενδιαμεσο λινκ δεν τραβαει κοινως.
Αναζητητε ο ενοχος λοιπον.
Η Υπερηφάνεια Δεν Θέλει Να Χρωστάει Και Ο Εγωισμός Δεν Θέλει Να Πληρώνει - Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκό -

User avatar
neoplan
Pentium IV
Posts: 1058
Joined: Mon Oct 08, 2007 10:55 pm
PWMN Wind ID: 188

Re: pwmn.net_aviator

Post by neoplan »

1)Το ppp αν έχει encryption χρησιμοποιεί όλο το cpu του 133 με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει πάνω από 3mbps.

2)Ίσως υπάρχει κάποιο queue κάπου και σου κόβει ταχύτητα

3)Το speedtest.neoplan.pwmn βρίσκεται στη διαδρομή aviator-aviland? Αν όχι τότε δεν έχει σημασία πόση ταχύτητα έχεις με αυτό και το πρόβλημα είναι bottleneck κάπου ενδιάμεσα

4)Το λινκ από το modem μέχρι το 433 της ταράτσας πάει πάνω απο 3mbps? Ίσως έχει σάπιο καλώδιο το modem

5)H dsl σου πάει πάνω απο 3mbps?

Αν σκεφτώ κάποια άλλη πιθανή αιτία θα σου πω.
Old Services by neoplan: http://proxy.pwmn || http://services.pwmn || http://clips.pwmn
http://movies.pwmn || http://dude.pwmn || http://hotspot.pwmn
other services: fakebook.pwmn, dc.pwmn, irc.pwmn, ntp.pwmn

User avatar
aviator
Intel 80286
Posts: 121
Joined: Tue May 20, 2008 7:29 am
PWMN Wind ID: 358

Re: pwmn.net_aviator

Post by aviator »

τωρα σε παραδέχομαι......!!!
1. πραγματι εχει encryption....αν το βγάλω θα βελτιωθει η κατασταση ?
2. τι ειναι queue ? δεν καταλβαίνω
3. το speddtest.neoplan.pwmn βρισκεται στον κομβο neoplan που ειναι αναμεσα aviland-aviator
4. αυτο δεν το ξέρω ...ομως η διαδομή pc -dsl router - ταρατσα πιανει 25 mbps...αλλά για να μπω στην διαδικασία αλλαγής καλωδίου πρέπει να εχω αποκλεισει ολα τα άλλα.
5. η DSL πιάνει 10 mbps.

τι προτείνεις να κάνω τελικά ?
καμμια άλλη ιδέα ?
I am a proud member of PWMN

Post Reply