Δύο PPPoE adapters στο ίδιο LAN

Συζήτηση γύρω από θέματα λογισμικού
User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 933
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Post by grigoris » Fri Feb 15, 2008 4:02 pm

@mp: Τι εννοεις οτι ο router δεν μπορει να παρει αλλη καρτα δικτυου?

mp
AMD Athlon
Posts: 813
Joined: Sat Mar 10, 2007 12:51 pm
PWMN Wind ID: 320

Post by mp » Fri Feb 15, 2008 4:26 pm

@grigoris: Έχει μία onboard ethernet, και δύο pci slots που χρησιμοποιούνται για άλλη χρήση. Οπότε δεν μπορεί να πάρει άλλη ethernet. Μέχρι σήμερα η δεύτερη dsl δούλευε με ένα SAGEM usb modem οπότε όλα ήταν OK.

Από κει και πέρα είναι λίγο ενοχλητικό να απαντάς "γιατί το πρόβλημα είναι έτσι" αμφισβητώντας ουσιαστικά την ύπαρξη του προβλήματος. Πίστεψέ με, αν μπορούσα να βάλω δεύτερη ethernet θα το είχα κάνει χωρίς να κάνω την ερώτηση εδώ.

Επίσης, δες το λίγο πιο γενικά. Αν αντί για 2 pppoe dsl interfaces θέλουμε πχ 5; Τι κάνουμε; 5 ethernet; Δεν είναι λύση αυτό για μένα. Μία ethernet αρκεί για να οδηγήσει και 6 και 7 adsl interfaces, από θέμα bandwidth. Το να βάζουμε 6 και 7 κάρτες δικτύου για να "λύσουμε" το πρόβλημα της μία προς μία αντιστοίχησης PPPoE account και DSL modem είναι το λιγότερο "μίζερη" λύση. Είμαι σίγουρος πως υπάρχει καλύτερος τρόπος, και γι' αυτό το έθεσα εδώ ως προβληματισμό, θεωρώντας πως υπάρχουν άτομα που κατέχουν το θέμα καλύτερα από εμένα. Πχ ένα 8-port managed switch και μία κάρτα δικτύου που μπορεί να δημιουργεί v-lans (νομίζω αρκετές στο linux το υποστηρίζουν) είναι πολύ καλύτερη λύση για να βάλεις 6-7 adsl modems από το να βάλεις 7 κάρτες ethernet. Αν πάλι η οικονομικότερη λύση είναι εκ των προτέρων να αγοράζεις adsl modems που κάνουν το half-bridge mode, τότε κάνουμε αυτή.

mp

edit: Κάτι παίζει με την υπογραφή σου. Τουλάχιστον εγώ βλέπω σκουπίδια.

User avatar
grigoris
AMD Athlon
Posts: 933
Joined: Mon Mar 12, 2007 12:25 pm
PWMN Wind ID: 74
Contact:

Post by grigoris » Fri Feb 15, 2008 4:40 pm

Ειπα ποσες φορες οτι δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια αν μπορει να το κανει με μονο μια καρτα. Υποθετω πως ναι, αλλα θελει ψαξιμο στο manual και τις ακριβεις ρυθμισεις απο τον provider σου.

PS. Εν τελει ειναι eye-catching!! :lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests