Έρχεται το KafroTik
- Itmy
- AMD Athlon
- PWMN Wind Node ID: 108
Re: Έρχεται το KafroTik
Αν μπείς με ssh στην πόρτα 222 θα βγείς σε κανονική linux κονσόλα (KafroTik). Γραφικό περιβάλλον δεν περιλαμβάνει το πακέτο που έχω φτιάξει διότι θα ξεπερνούσε ίσως το 1gb στην εγκατάσταση. Ωστόσο είναι πολύ εύκολο να προστεθεί εκ των υστέρων μέσω των αντίστοιχων πακέτων του slackware 12.2. (ή μέσω του slapt-get που περιλαμβάνεται στο kafrotik). Ακούγεται καλή ιδέα να βγάλουμε και μία έκδοση με x server και κάποιο desktop manager.
Πάντως και έτσι όπως είναι το kafrotik αυτή τη στιγμή, μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα όπως relay & encode video/audio streams με το vlc, να βλέπεις real-time το traffic στα λινκς με το gkrellm (αν ξεκινήσεις τον gkrellmd στο kafrotik), να στήσεις unreal ircd και γενικά μπορείς έυκολα να προσθέσεις ότι πρόγραμμα θές μέσω είτε πακέτων slackware 12.2 είτε με χρήση του slapt-get.
Γενικότερα αν δούμε ότι υπάρχει λίγο ενδιαφέρον θα στήσουμε ένα site αποκλειστικα με πληροφορίες για το kafrotik, οδηγίες εγκατάστασης προγραμμάτων, πακέτα με drivers διαφόρων συσκευών, και γενικότερα αρκετό documentation το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
ssh port 22 -> MikroTik
ssh port 222-> KafroTik
Πάντως και έτσι όπως είναι το kafrotik αυτή τη στιγμή, μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα όπως relay & encode video/audio streams με το vlc, να βλέπεις real-time το traffic στα λινκς με το gkrellm (αν ξεκινήσεις τον gkrellmd στο kafrotik), να στήσεις unreal ircd και γενικά μπορείς έυκολα να προσθέσεις ότι πρόγραμμα θές μέσω είτε πακέτων slackware 12.2 είτε με χρήση του slapt-get.
Γενικότερα αν δούμε ότι υπάρχει λίγο ενδιαφέρον θα στήσουμε ένα site αποκλειστικα με πληροφορίες για το kafrotik, οδηγίες εγκατάστασης προγραμμάτων, πακέτα με drivers διαφόρων συσκευών, και γενικότερα αρκετό documentation το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
ssh port 22 -> MikroTik
ssh port 222-> KafroTik
Death to all Fanatics
Itmy, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια έκδοση με x server ίσως αυξήσει το ενδιαφέρον.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
Μια έκδοση με x server ίσως αυξήσει το ενδιαφέρον.
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.
- Itmy
- AMD Athlon
ΟΚ θα κοιτάξω μέσα στο σ/κ να φτιάξω ένα iso με x server vnc server και τα σχετικά
Βρήκα και υπερόνομα: KafroTiX
Βρήκα και υπερόνομα: KafroTiX
Death to all Fanatics
-
- PWMN Wind Node ID: 0
να κάνω μια ερώτηση, σε ποια έκδοση του mikrotik μπορεί να εγκαταστηθεί το kafrotik? γιατί δοκίμασα στην 3.22 που έχω και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν εντόπισε το routeros εγκατεστημένο και ότι πρέπει να συνεχίσω χειροκίνητα την εγκατάσταση
edit: οκ κανένα πρόβλημα τελικά, από δικό μου λάθος δεν εντόπιζε τον δίσκο
edit: οκ κανένα πρόβλημα τελικά, από δικό μου λάθος δεν εντόπιζε τον δίσκο
- Itmy
- AMD Athlon
Σε όλες τις εκδόσεις πρέπει θεωρητικά να παίζει. Οι τελευταίες εκδόσεις παίζουν πάντα απο wireless στο ftp://10.140.19.209 .
Death to all Fanatics
Τελικά έχει VNC server;
great!
Απορίες, ερωτήσεις κοκ, εδώ; Δεν βλέπω να υπάρχει κάπου ενεργή συζήτηση ... κρίμα, γιατί προσωπικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον project. Εντός των επομένων ημερών θα σηκώσω ένα σε κόμβο του WANA.
Thanx, θα σε ψάξω. Για την ιστορία, ο 10.224.129.1 τρέχει απο χτές Kafrotik! Σήκωσα ήδη έναν shoutcast server και του κάνω δοκιμές..