Μετά από απουσία αρκετών μηνών από τα τεκταινόμενα του δικτύου και 2-3 μηνών γενικότερης απουσίας μου από την Πάτρα, ήρθε προχθές ένα τηλεφώνημα του Γρηγόρη να με επαναφέρει. "Φτιάχνουμε σύλλογο" μου λέει. "Είσαι μέσα;".
Η πρώτη μου απορία ήταν: πως αφού το θέμα είχε ξεκινήσει περίπου το Μάιο, μετά από τόσους μήνες δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα; Μπήκα λοιπόν ύστερα από παααααάρα πολύ καιρό στο forum (βλ. 1η εικόνα) να ενημερωθώ. ΟΚ λίγο το καλοκαίρι, λίγο η εξεταστική και το θέμα έμεινε πίσω. Αλλά που είναι ο κόσμος που θα κάνει το σύλλογο; 207 μέλη εγγεγραμμένα στο forum, περίπου 25 καθημερινά στο irc (εντάξει εκεί υπάρχουν και κάποιες διπλοεγγραφές), 30 τουλάχιστον άτομα με ενεργό συμμετοχή στο forum (βλ. 2η εικόνα) και νέα μέλη στο δίκτυο (ευκαιρία να τους καλοσωρίσω). Και παρ' όλα αυτά μόνο 8-10, άντε 12, συμμετοχές;;;;

Μήπως κάτι δεν πάει καλά;;;;;;
Τα χρήματα δεν νομίζω να είναι ο λόγος. Αλλά και αν είναι, θα χαρώ πολύ να δω μηνύματα από χρήστες του δικτύου ότι τους ενδιαφέρει η ιδέα, θα θέλανε να συμμετάσχουν, αλλά δεν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά,είτε στην παρούσα φάση,είτε γενικότερα.
Και για να μην το ξεχάσω! Από αυτά που έχω διαβάσει εδώ, ναι είμαι θετικός στην ιδέα του συλλόγου, εταιρείας, κοινοπραξίας, ένωσης ή οποιουδήποτε άλλου μέσου μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη, εξάπλωση και βελτίωση του δικτύου.
Μιας και θα είμαι Πάτρα από σήμερα μέχρι και Δευτέρα βράδυ, μήπως να συναντηθούμε να τα πούμε και από κοντά; Προσωπικά δεν μπορώ την Κυριακή, οπότε τι λέτε για Σάββατο ή Δευτέρα; (Άντε ψηθείτε, όπως λέει και ένας γνωστός

)
sostim