Page 1 of 2

FIRECODE LANPARTY

Posted: Wed Jun 27, 2007 12:51 pm
by korkakak
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ SPN/PWMN.

Έτσι προτείνω ένα code party ναι θα γράφουμε κώδικα και bridges μεταξύ διάφορων OSS πχ OpenLDAP, Xname Wind Joomla κτλ. Να πω μόνο οτι το σπίτι του Firegate διαθέτει a/c και ωραίες γειτόνισσες


Μόλις τελειώσει με το καλό η εξεταστική θα αλλάξει η δόμηση των υπηρεσιών του SPN. Ευελπιστώ να κάνουμε κανα code/develop party στο σπίτι του Πυρπύλη με το a/c και ελπίζω να μαζευτεί κόσμος περαν από τους γνωστούς.

*** Στο backend το accounting info θα βρίσκεται μέσα σε ενα ldap server. Από εκεί θα τροφοδοτείται forum, wind, VoIP accounting , DNS accounting κτλ.

*** Αρχικά ο ldap θα γίνει populated από στοιχεία του τρέχοντος forum και του wind ενώ μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία θα υπάρχει ειδική εφαρμογή εγγραφής.

*** Τα στοιχεία του LDAP θα ανήκουν στο public domain και θα μπορεί να τα κατεβάσει ο καθέ ένας σε μορφή XML εκτός απο τα private records [passwords κτλ].

*** Θα στηθεί εφαρμογή που onthefly θα δίνει ένα μοναδικό αριθμό από το 10000-99999 για voip τηλεφωνία αυτοματοποιημένο σε συνδυασμό με το LDAP.

*** DNS record keeping με το xname και intergration στο wind. Επαναδιάταξη του DNS σχήματος και μετάβαση σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σχήμα.

*** Δημιουργία ενός Joomla portal στα πλαίσια του pwmn.net και intergration σε αυτό του phpBB forum.

Αυτά τα ολίγα θα επανέλθω λιαν συντόμως...


Οσοι πιστοί κάντε extra προτάσεις και δηλώστε συμμετοχή....


Συμμετοχές:

Fire,Korki,Under,Eler,Itmy,hwoarang[?],mp[θέση εργασίας?]

Whishlist:

hwoarang: Ftp search
Tweety: Automatic ip assignments by wind
FireGate_13: Torrent tracker

Posted: Wed Jun 27, 2007 3:43 pm
by elerfalahst
ego eimai mesa sto joomla-phpBB part, kai sto na vlepo ti tha kanete eseis oi treloi :P

Posted: Wed Jun 27, 2007 6:16 pm
by FireGate_13
korki? τι είδες αγόρι μου χθες το βράδυ? το Δρομο με τις Λεύκες?
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Posted: Wed Jun 27, 2007 6:20 pm
by korkakak
Να βάλουμε στο πρόγραμμα και κανά OLSR test? Εεεε φανταστικοί συμμετέχοντες?

Posted: Wed Jun 27, 2007 9:41 pm
by korkakak
OpenWrt Install fest? Να μπει και αυτό???

Posted: Fri Jun 29, 2007 4:11 pm
by keraia
επίσης : Δημιουργια management-less admin-less moderator-less forum

Posted: Fri Jun 29, 2007 9:05 pm
by korkakak
Κανείς από τους forum users δεν έχει καμία απαίτηση η κάποιο wishlist προς υλοποίηση??? Ακόμα και να μην έρθετε καλό κάνει να κάνετε καμία πρόταση

Posted: Fri Jun 29, 2007 9:59 pm
by Hwoarang
Εγω θέλω να κάνετε ένα ftp search όπως έχει το PWN. Μιας και δεν έχουμε ενα οργανωμένο DC-Hub για να βρίσκουμε αυτα που θέλουμε τότε ας έχουμε ενα FTP Search. Νομιζω οτι ειναι καλύτερο απο το να κόβουμε βόλτα στα FTP ενα-ένα για να βρούμε κάτι

Φχαριστω εκ των προτέρων

Posted: Fri Jun 29, 2007 10:43 pm
by FireGate_13
Καιρός να ψάξουμε για ένα bit-torrent tracker να στήσουμε στο spidernet :D

Posted: Fri Jun 29, 2007 10:52 pm
by Hwoarang
Δυσκολοτερη λύση απο DC++ αλλα και αυτο γίνεται. Σκοπός ειναι να κάνουμε κάτι πράγματι :roll:

Posted: Fri Jun 29, 2007 11:16 pm
by sf1n4k1
FireGate_13 wrote:Καιρός να ψάξουμε για ένα bit-torrent tracker να στήσουμε στο spidernet :D
Στο pwmn εννοείς?

Posted: Fri Jun 29, 2007 11:24 pm
by korkakak
Ενημέρωση του αρχικού post

Posted: Fri Jun 29, 2007 11:31 pm
by mp
Αν και σε lan party έχω να πάω από την προηγούμενη χιλιετία ... ίσως περάσω μια βόλτα κι εγώ. Άλλωστε ένα ldap based scheme που να έχει ισχύ σε όλες τις υπηρεσίες ήταν πάντα μέσα στα σχέδιά μου και με ενδιαφέρει και γενικότερα.

mp

Posted: Fri Jun 29, 2007 11:37 pm
by elerfalahst
bittorrent server den ksero re paidia, mou fainetai kai emena ligo too much kai oxi toso efxristo, eidikia gia metaksi mas. psifizo DC++ i FTP Search (ena oraiotato scripaki se ena page pou na exei ta ftp pou exoun vrethei isos?)

Posted: Fri Jun 29, 2007 11:52 pm
by trv
Παιδια, το ftp search δεν ειναι κατι το ιδιεταιρο, ηδη τρεχει στο 10.143.4.1/ffsearch και ο καθε ενας μπορει να βαλει τον ftp του ωστε να ψαχνει και εκει.. Θα κανω αναλυτικό ποστ σε αλλη ενοτητα για αυτο :)

Σχετικα με το ldap, να πω μονο οτι το phpbb3 εχει εν γενη υποστηριξη για ldap σαν authentication method, μεταξυ αλλων, οποτε δε χρειαζεται κατι παραπανω :)