Δεν πάνε 2 μέρες από τότε που ανακάλυψα οτι υπάρχει ασύρματο δίκτυο στην Πάτρα και έχω ψάξει όλο σχεδόν το forum του pwmn.net & awmn.net για να ξεστραβωθώ και να μπορέσω να συνδεθώ στο δίκτυο.
Έχω ήδη δημιουργήσει τον κόμβο μου στο WiND clicky clicky
και απ' ότι βλέπω μπορώ (?) να συνδεθώ με το AP pwmn_net_Proasteio(#17).
Καθώς οι πληροφορίες που βρήκα είναι λίγο συγκεχυμένες θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα:
1. Σε ότι αφορά το αρχικό scan, ένας φίλος μου διαθέτει φορητό με καρτα δικτύου η οποία έχει ενσωματομένη κεραία. Αφού η απόσταση απο τον προαναφερθέντα κόμβο είναι περίπου 800μέτρα ειναι δυνατόν να πιάσω σήμα με την ταπεινή ενσωματωμένη κεραία? (δεν εχει υποδοχή για εξωτερική) Αν βρω καποια καρτα που παίρνει εξωτερική κεραία και συνδέσω μια αυτοσχέδια απο Caprice (αλλο και τούτο παλι

2. Ειμαι σε δυοροφο κτίριο, μένω στο ισόγειο και η εγκατασταση της κεραίας θα γίνει στην ταράτσα. Το θέμα είναι το εξής: τοποθετώ μια ασύρματη κάρτα PCI στο Desktop στο δωμάτιο μου και την κεραία στην ταράτσα. τότε θα χρειαστώ καλώδιο ομοαξονικό 50 Ohm γύρω στα 10-15 μέτρα. Έχω δει τα aircom plus & H2000 τα οποία όμως είναι ακριβούτσικα. Αν βάλω το απλό ταπεινό RG-58 θα έχω μεγάλη απώλεια λέτε?
(προτείνεται καμια καλύτερη υλοποίηση??)
Αυτά τα ολίγα. Σίγουρα όμως θα προκύψουν και άλλα θέματα τα οποία είμαι σίγουρος που θα απαντηθούν καθώς εδώ μπορεί κανείς να συναντήσει ανθρώπους με μεράκι και που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Θενκς ιν αντβάνς.
Φώτης