Όροι χρήσης του φόρουμ του PWMN

Γενικές Ανακοινώσεις του PWMN
Locked
keraia
Site Admin
Posts: 49
Joined: Wed Mar 07, 2007 11:06 pm

Όροι χρήσης του φόρουμ του PWMN

Post by keraia »


Αυτοί οι κανόνες μπορούν να αλλαχθούν, επεξεργασθούν, και να προστεθούν άλλοι ανά πάσα στιγμή.
Είναι δική σας ευθύνη να είστε ενημερωμένοι για τυχόν αλλαγές.

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή ή επίσκεψή σας, και να ανατρέξετε όποτε χρειαστείτε στο παρακάτω κείμενο για όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.
Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων σε αυτό το forum.


H εγγραφή και η συμμετοχή στο φόρουμ αυτό, σημαίνει πλήρη αποδοχή των παρακάτω όρων:I. Θέματα σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας

1. Το PWMN διατηρεί το δικαίωμα της τροποποίησης και διακοπής προσωρινά ή και μόνιμα μέρος ή και σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται μέσω του φόρουμ του, με ή και χωρίς προειδοποίηση των χρηστών.

2. Το PWMN και οι Moderators-Αdmins του φόρουμ, διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διακόψει τη χρήση του ή των κωδικών πρόσβασης, ή/ και να διακόψει τη διάθεση του περιεχομένου του στους χρήστες που θεωρεί ότι έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα των παρόντων όρων χρήσης.II. Θέματα σχετικά με το λογαριασμό σας στο φόρουμ

1. Εφόσον επιθυμείτε να αποκτήσετε λογαριασμό στο φόρουμ του PWMN, οφείλετε να παρέχετε αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται κατά τη διαδικασία εγγραφής, και να φροντίζετε για την ενημέρωση αυτών των στοιχείων σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα.

2. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

3. Παρακαλείστε να ειδοποιείτε άμεσα τους Moderators (Συντονιστές) και Administrators του φόρουμ για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού σας και πιθανή παραβίαση ασφαλείας.

4. Για την αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων, φροντίζετε για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού σας και την έξοδο (logout) στο τέλος κάθε χρήσης. Το PWMN δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημίας ή βλάβης επακόλουθης της αδυναμίας των μελών να σεβαστούν και να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία.

5. Πολλαπλές εγγραφές και χρήση αρκετών λογαριασμών μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή (suspend) όλων των λογαριασμών, καθώς και σε μελλοντική απαγόρευση εισόδου.III. Σχετικά με τη δομή, την αισθητική και το ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων

1. Η γλώσσα του φόρουμ είναι η Ελληνική και μόνο. Άλλη γλώσσα επιτρέπεται μόνο όταν είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της ή δε μπορεί να αποφευχθεί (πχ tutorials).
Τα greeklish δεν επιτρέπονται σε όλο το φόρουμ.

2. Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών, bold χαρακτήρες.

3. Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στυλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ό,τι χρειάζεται. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες για αυτό ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες.

4. Απαντήσεις σε θέματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα (spam / off topic) είναι ανεπιθύμητα και μπορεί να οδηγήσουν σε προειδοποίηση και μεταφορά στο subforum offtopic. Εξαίρεση αυτού αποτελεί το subforum offtopic.

5. Το spam emoticons και εικόνων δεν επιτρέπεται λόγω του ότι μπορεί να "παγώσει" τους υπολογιστές κάποιων χρηστών.
Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων emoticons ανά ποστ είναι 10. Παρακαλείστε όμως να χρησιμοποιείτε λιγότερα.
Post που περιέχει μόνο emoticons και δεν είναι στο subforum chit-chat ή offtopic, θα θεωρείται spam και θα προειδοποιείται ανάλογα.

6. Όλες οι απαντήσεις πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 10 λέξεις. Λιγότερες λέξεις θα θεωρούνται spam και θα προειδοποιούνται (τα emoticons δεν μετράνε για λέξεις) Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στυλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ό,τι χρειάζεται.

7. Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα.

8. Το φόρουμ παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνείτε μέσω προσωπικού μηνύματος με κάποιο άλλο μέλος. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφεύγονται οι συζητήσεις μεταξύ δύο χρηστών με τη μορφή των δημοσιεύσεων.

9. Συνίσταται η αναφορά στην υπογραφή του κάθε χρήστη, σε στοιχεία όπως ο αριθμός του κόμβου του στη nodedb (node_id #), η περιοχή του ίσως, καθώς και κάποια πιθανά links που αφορούν στον κόμβο και τις υπηρεσίες του.IV. Σχετικά με το περιεχόμενο, την κοσμιότητα, και το ύφος των δημοσιεύσεων, την επικοινωνία με τα συντονιστικά όργανα καθώς και τις προειδοποιήσεις - συστάσεις

1. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των Συντονιστών παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

2. Επιθέσεις σε άλλους χρήστες, Συντονιστές ή Αdmin, θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το άτομο για αποφυγή επανάληψης.

3. Ενέργειες των συντονιστών που αφορούν δημοσιεύσεις (Μετακίνηση, κλείδωμα κλπ) θα γίνονται αυτόνομα και άμεσα από τον εκάστοτε Συντονιστή. Ενέργειες που αφορούν χρήστες θα γίνονται κατόπιν ενημέρωσης μεταξύ των Συντονιστών όταν πρόκειται για επίπληξη, και κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των Συντονιστών όταν πρόκειται για απαγόρευση πρόσβασης [Ban] σε κάποιον χρήστη.

4. Απαγορεύονται οι συστάσεις από έναν χρήστη σε άλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του δεύτερου. Αρμόδιοι για το θέμα είναι οι Συντονιστές, και οι χρήστες που παρατηρούν ενοχλητική συμπεριφορά από κάποιο άτομο, οφείλουν να το αναφέρουν στους Συντονιστές με προσωπικό μήνυμα, οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος κατά την κρίση τους.

5. Απαγορεύονται οι συστάσεις προς Συντονιστές σχετικά με την αργοπορία αντίδρασης των συντονιστικών οργάνων. Θεωρείται δεδομένη κάποια καθυστέρηση, εάν έχετε κάποια σχετική ένσταση το καλύτερο είναι να στείλετε προσωπικό μήνυμα στους αρμόδιους.

6. Πληροφορίες ιδιωτικής φύσης (προσωπικές ή τρίτων) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από τα μέλη στο φόρουμ. Στην περίπτωση αναφοράς προσωπικών στοιχείων χρήστη από άλλον, το μήνυμα άμεσα θα διαγράφεται ή/ και μορφοποιείται κατάλληλα και οι Συντονιστές θα λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα αντιμετώπισης του παραβάτη, κατόπιν συνεννοήσεως.

7. Περιεχόμενα και links με πορνογραφικά, πολιτικά ακραία, ανήθικα και προσβλητικά στοιχεία που μπορούν να παραβιάσουν νόμους απαγορεύονται και υπόκεινται σε επεξεργασία κατά την κρίση των moderator.

8. Μετά από τρεις προειδοποιήσεις - συστάσεις ένας λογαριασμός μπορεί να ανασταλεί μέχρι 2 εβδομάδες, σε ακραίες περιπτώσεις περισσότερο. Η άρση του περιορισμού με τη δημιουργία δεύτερου λογαριασμού δεν επιτρέπεται. Ένας λογαριασμός μπορεί να ανασταλεί μόνιμα αν ο χρήστης δεχτεί ξανά αρκετές προειδοποιήσεις μετά το ξεμπλοκάρισμα του λογαριασμού του.

9. Σε ακραίες περιπτώσεις είναι πιθανό ένας χρήστης να μπλοκαριστεί χωρίς να έχει δεχτεί αρκετές προειδοποιήσεις.

10. Η επεξεργασία (edit) μίας απάντησης μετά την είσοδο προειδοποίησης (για παράδειγμα το να απομακρυνθεί ή να επεξεργασθεί η προειδοποίηση) είναι ενάντια στους κανόνες και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω προειδοποίηση.

11. Όποτε χρειαστεί κάποιος χρήστης να κάνει edit στα μηνύματά του θα πρέπει να to υποδηλώνει σαφώς στο post του (πχ --edit κείμενο edit--) προκειμένου να μην υπάρχουν λογικά κενά στη ροή του εκάστοτε θέματος. Edit moderator σε post κάποιου χρήστη καλό θα ήταν να σημειώνεται με κόκκινο χρώμα και απαραίτητα να αναφέρει το όνομα του δίπλα (πχ edited by admin κόκκινο κείμενο)

12. Σφετερισμός στοιχείων μέλους του forum (όνομα, Avatar, υπογραφή) μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποίηση ή σε ακραία περίπτωση σε διαγραφή.

13. Δεν επιτρέπεται να εκπροσωπήσετε μπλοκαρισμένους χρήστες. Αν το κάνετε θα προειδοποιηθείτε.

14. Η συζήτηση για μπλοκαρίσματα και προειδοποιήσεις δεν επιτρέπεται. Επιπλέον προειδοποίηση θα δοθεί αν γίνει κάτι τέτοιο. Συζητήστε για κάτι τέτοιο με τον moderator που αναμίχθηκε ή κάποιον ανώτερο του.

15. Κάθε προσβολή εναντίον των κανόνων του forum μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποίηση.

16. Αν αισθάνεστε ότι προειδοποιηθήκατε αδίκως, πρώτα επικοινωνήστε με τον moderator που σας προειδοποίησε. Μετά αν έχετε ακόμη παράπονο με τον group moderator. Σε ακραίες περιπτώσεις επικοινωνήστε με τον admin του Φόρουμ ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο.

17. Η ομάδα των moderator έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει, να κλειδώνει και να μετακινεί θέματα αν δεν υπακούν στους κανόνες.

18. Η έναρξη ενός θέματος που έχει ήδη κλειδωθεί δεν επιτρέπεται. Αν επιθυμείτε να απαντήσετε ρωτήστε τον moderator που το κλείδωσε να το ξανανοίξει.

19. Οι υπογραφές των μελών στο φόρουμ διέπονται από τους ίδιους κανόνες με τα μηνύματά τους.

Οι διαχειριστές πράττουν βάσει του ό,τι πιστεύουν είναι καλύτερο για το φόρουμ.


Διευκρινήσεις - προτάσεις: http://forum.pwmn.net:800/viewtopic.php?p=7114#7114

ΥΓ:
Πολλά άρθρα προέρχονται από τους αντίστοιχους κανόνες του AWMN http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=9276
Τους ευχαριστούμε για την ελεύθερη προσφορά τους στις υπόλοιπες ασύρματες κοινότητες της Ελλάδας.

Locked