Δωρεάν Ίντερνετ σε 5000 σημεία με WiFi

Χώρος ελεύθερης συζήτησης
Post Reply
trv
486
Posts: 291
Joined: Mon Mar 12, 2007 2:47 pm
PWMN Wind Node ID: 0

Δωρεάν Ίντερνετ σε 5000 σημεία με WiFi

Post by trv »

PDF από το άρθρο στα ΝΕΑ σήμερα:

http://assets.in.gr/AssetService/Image. ... &pg=142863&

Περίληψη κειμένου:


Δωρεάν Ίντερνετ σε 5.000 σημεία


Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν οι χρήστες κατάλληλους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και κινητά τηλέφωνα που επιτρέπουν την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω Wi-Fi (σημεία ασύρματης πρόσβασης).
Το επιτυχημένο πείραμα της δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ από τα τρία Wi-Fi της Πλατείας Συντάγματος, του Θησείου και της Πλατείας Κοτζιά εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα- στόχος είναι πλέον να δημιουργηθούν συνολικά περίπου 5.000
σημεία Wi-Fi!
Πρόκειται για καινούργιο πρόγραμμα, που θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2009 από το υπουργείο Μεταφορών.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», τα τρία Wi-Fi που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας εδώ και περίπου δύο χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τη νεολαία και τους τουρίστες παρατείνουν τη λειτουργία τους για άλλον έναν χρόνο (ώς τον Δεκέμβριο του 2009).
Όσον αφορά το πρόγραμμα για την εγκατάσταση και λειτουργία των 5.000 καινούργιων Wi-Fi σε όλη τη χώρα, προβλέπεται να υλοποιηθεί από τα υπουργεία Μεταφορών και Επικοινωνιών, και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γ. Αναστασόπουλο, «το πρόγραμμα αυτό θα καλύπτει σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς, σταθμούς άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και πλατείες, χώρους συνάθροισης πολιτών, κ.λπ.». Η πρόσβαση στο Ίντερνετ θα είναι «public access», δηλαδή ανοιχτή- διαθέσιμη για όλους τους πολίτες, ενώ το όλο πρόγραμμα ανάπτυξης και εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 3,25 εκατ. ευρώ.

Post Reply